3. 2016. jan.

Elmúlt évekről, újabb évek előtt (Első rész)

 

Válogattam, azaz különösebben nem is válogattam az alábbi néhány tucat képet. Az eredmény vegyes összképnek tűnhet, de mit csináljunk. Napról-napra, évről-évre mindig változik valami, idővel egyazon dolgok is másként történhetnek meg. Ma másként látjuk a tegnap látottakat, s holnap majd megint. A képek tárgya, témája változatos, pedig csak itt, a ’birtokon’ készültek, sőt igazi természetképeket, élővilágot alig egy-kettőt válogattam be; ilyeneket majd később. A mostani képek is csupán pillanatok, villanások. Szöveget sem írok most, csupán e néhány sort előzetesként. A képekhez pár szavas, esetleg mondatos megjegyzést fűzök. Nem fontosak most a dátumok és a helyek sem, ezeket is hagyjuk későbbi, kevésbé általános képekre, írásokra.

0

Abutilon mensiesi (mályva-, közelebbről selyemmályva-féle (tempera, 28x38cm). Nem magyar, de a szépsége a miénk.

0

Admirál lepke (Vanessa atalanta).

0

Ahol a munka is pihenés, avagy ahol a nap könnyedén meghágja a huszonnégy órát.

0

Amerikai nyakkendő (szaru, fém, paracord)

0

Amikor a sárkány karmait nyújtva emelkedik ki a tűzből.

0

Ankh, az Élet keresztje (függő;szaru, 3cm).

0

Anubisz a Halottkísérő és az Ankh (Élet) kereszt (tempera:28x38cm).

0

Arum dioscoridis (kontyvirágféle), 24.5x27.5cm

0

Az Eb emlékére, akit Kutyának is hívtak. Nevezték még őt, és hallgatott a következő nevekre is: Dög, Kurvakutya, Büdösdög, Gripenfighter, Háromláb, Házifutonc, stb. Nagyon kedvelte korábban a MiG-21-es és Mig-29-es (Fishbed és Fulcrum) gépeket. Képes volt Kecskemétig űzni az Albatrosz-okat (L-39) is. Sajnos a Varacskosdisznókat (USAAF, A-10, Thunderbolt II.) már nem tudta kiűzni a birtok légteréből.. Eredményesen elkergetett viszont egy alacsony behatoló Messerschmitt BF 109-est, igaz abban segítségére volt egy amerikai tengerészeti (US.Navy) vadászgép is. Bízzunk abban, hogy az égi birtokon már ismét négy egészséges futonc lábbal, még vidámabban, csak egy jó futás kedvéért kergeti ezeket a gépeket.

0

Az én pusztám (1).

0

Az én pusztám (2).

0

Csak esett, esett;csak esett, esett (kivéve amikor nem esett, nem esett !!!). Itt most csak 30cm mély (persze ez egy 'gödör'!).

0

Csendélet és munkahely félhomályban.

0

Dominó függők (csont, szaru).

0

'Dögcédula' és egyéb jelek (fém, csont, szaru).

0

Egy kis 'dzsungelpihenő' a homokpuszták világában. Ó, ha ez az asztal mesélni tudna! Mit is mondana(?), finom étkek, finom italok, család, jóbarátok, találkozások, végtelen beszélgetések.

0

Egy korábbi télvége 'vizeinken'. Igen, valaha még víz is volt. Manapság úgy nagyjából tíz évenként. A korábbi évtizedekben fordítva;sőt 20-30 évenként száradtak ki a felszíni vizek.

0

Egy zordabb régi tél. Szinte 'látod', hogy legalább -10 C hideg van.

0

Őszi színek vakufényben.

0

Emelkedő gomolyfelhők, formálódó, terjeszkedő üllők a keleti égbolton.

0

Fekete zsirosbagoly (Amphipira livida) és egyik tápnövénye (Solanum dulcamara). Tempera: 30x20cm.

0

Frissítő nyári zápor után. Ez ám a tiszta levegő!

0

Fuchsia cv. (tempera: 30x20cm)